Behandeling en Coaching

Visie

Helaas is ontspannen leven vanuit je ‘pure’ kern geen vanzelfsprekendheid. Velen van ons hebben aangepast gedrag aangeleerd, leven met oude pijn of dreigen te bezwijken onder de eisen die het leven aan hen stelt. Vaak mondt dit uit in burnout of andere problemen.

In mijn werk als psycholoog kwam ik al snel tot het besef dat alleen het aanpassen van (bewust) gedrag zelden de verandering brengt die iemand voor de langere termijn wenst. Dit is te begrijpen wanneer we ons bedenken dat we slechts een klein gedeelte van onze psyche (hooguit 10%) bewust kunnen gebruiken. De rest onttrekt zich aan ons dagelijks bewustzijn maar stuurt ons ondertussen wel aan. In ons onderbewuste huizen onder meer onze diepste overtuigingen, onze trauma’s en onze authentieke talenten. Daar wordt, met andere woorden, bepaald hoe we ons verhouden tot onszelf en tot de wereld om ons heen. Ons gedrag is hier slechts een uitvloeisel van.

Uit bovenstaande blijkt wel dat het een illusie is om te denken dat we kunnen kiezen wie we zijn en tot wat we kunnen uitgroeien. We vinden pas rust in ons leven als we onze ware roeping volgen. Pijn door trauma gaat pas weg als we het onder ogen hebben zien. We kunnen pas werkelijk gelukkig zijn als we gaan leven naar onze ware aard, als we diegene worden die we al die tijd, verstopt onder onze conditioneringen en innerlijke conflicten, al waren.

Dus, voor duurzame verandering is het nodig om inzicht te krijgen in wat zich achter het gedrag bevindt. Maar hoe krijg je dat voor elkaar? Hoe meer je tot rust komt, hoe beter je contact kunt maken met je innerlijk. Dat kan voldoende zijn om richting te voelen, geïnspireerd te raken of je even verbonden te voelen met alles.

Echter, diepgaand contact leggen met het innerlijk (het onderbewuste) zodat het tot transformatie kan leiden, is met begeleiding een stuk gemakkelijk. Het fenomeen doet zich namelijk voor dat ‘hoe dichter je erbij komt hoe groter de weerstand wordt’. Je ervaart angst of pijn, of je gaat denken dat het toch allemaal onzin is. Eenmaal in contact gekomen met de diepte in ons kan het begrip doorbreken, de storm in ons kan gaan liggen en we kunnen gaan leven vanuit authenticiteit.

 

Wanneer

Een aantal voorbeelden van vragen waarmee u bij me terecht kunt.:

  • U voelt zich somber en/of oververmoeid.
  • U hebt een schokkende ervaring opgedaan en hebt last van de gevolgen.
  • U loopt steeds tegen dezelfde problemen aan.
  • U wilt uw potentie tot volle ontplooiing brengen.
  • U wilt uw leven meer zin geven.

In de afgelopen 30 jaar heb ik vrijwel alle soorten vragen en problemen ‘in mijn spreekkamer’ gehad.

In een telefonisch contact of tijdens een korte kennismaking (zie bij werkwijze) wordt vaak snel duidelijk of ik u kan helpen.

 

Voor wie

Ik behandel en coach volwassenen en jongeren.

Mensen die graag willen weten wat de oorzaak is van hun problemen of vragen, en zich graag als persoon willen ontwikkelen, voelen doorgaans ‘een klik’ met mijn werkwijze.

 

Sessions are also possible in English.