Meditatie

Wanneer het passend is bij een behandeling of coachingstraject maken meditatieoefeningen daar onderdeel van uit. Ik doe tijdens de sessie samen met u de oefening waarna u hiermee zelf thuis aan de slag gaat.

De meeste meditatieoefeningen hebben tot doel om de gedachtestroom in het hoofd tot rust te brengen. Dat wil niet zeggen dat u niets meer denkt, het is eerder zo dat u niets meer ‘doet’ met die gedachten. Dat brengt geestelijke en lichamelijke ontspanning en mogelijkheid om dieper contact te maken met uw kern.

Er zijn vele soorten meditatie. Hieronder treft u een overzichtje aan.

Zitmeditatie

Dit is de meest bekende vorm van meditatie. Zittend op een kussen of meditatiebankje (of gewoon een stoel, dat kan natuurlijk ook) voert u de oefening uit.

Loopmeditatie

Deze meditatievorm is zeer geschikt om in de natuur te beoefenen. Er is een diversiteit aan mogelijkheden, er is altijd wel een oefening die bij u past.

Geleide meditatie

Hierbij wordt u door mijn stem begeleid. U wordt als het ware meegenomen in een verhaal, met vaak symbolische elementen of dingen die u gaat ontmoeten in uw binnenwereld. Er zijn ook hier weer legio mogelijkheden.

Deze meditatievorm lijkt op wat we ook doen tijdens een hypnosesessie.

Qi-Gong

Meditatie in beweging, dat is Qi-Gong. De techniek is afkomstig uit China, maar wordt in Nederland ook veel beoefend. De geest wordt rustig tijdens het uitvoeren van de oefeningen. Daarbij komt dat iedere oefening een specifieke uitwerking heeft op het energetisch systeem. De keuze van de oefeningen word afgestemd op wat uw energetisch systeem nodig heeft.